Beton Prefabrikasyon Teknolojisi Nedir?
Beton Prefabrikasyon Teknolojisi Nedir?

Beton Prefabrikasyon Teknolojisi Nedir?

Beton prefabrikasyon teknolojisi 1955’li yılların başında kullanılmaya başlamış ve her geçen gün oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda daha da gelişerek bugün çok önemli bir deneyim haline gelmiştir.  Prefabrikasyon kelime anlamıyla hazır eleman veya bileşenlerden bir yapı oluşturma uygulamalarına verilen genel isimdir. Prefabrikasyon teknolojisi sayesinde şantiye çalışmaları minimum seviyelere indirilmekte ve birçok beton elemanı fabrikalarda üretilerek yapı yerinde montaj uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Böylelikle hem çok daha hızlı bir sürede çalışmalar tamamlanmakta hem de fabrikasyon üretim sayesinde belirli bir standarda sahip olan yapı elemanları kullanılmaktadır.

Beton Prefabrikasyon Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

Prefabrikasyon teknolojisi büyük binaların inşaat aşamasında kullanılan bir uygulamadır. Bu uygulama sayesinde bir binanın beton bileşenleri saha dışında bir fabrikada üretilmektedir. Üretimin ardından en güvenli şekilde ilgili alanlara taşınarak burada sadece montaj uygulamaları gerçekleştirilmektedir.

Beton prefabrikasyon teknolojisinin alternatif uygulamalara nazaran tercih ediliyor olmasının nedeni sağlamış olduğu avantajlar vardır. Prefabrikasyon sektöründe üretilen her bir beton elemanı şantiyede üretilenlere nazaran çok kontrollü, denetimli ve kaliteli bir şekilde hazırlanmaktadır. Aynı zamanda fabrikasyon üretimi olduğu için hızlı bir üretim süreci bulunmaktadır. 

Beton Prefabrikasyon Teknolojisi Nerede Kullanılır?

Fabrikasyon teknolojisinin ülkemizde yoğun bir şekilde kullanmaya başlaması karayolları tarafından yapılan otoyol çalışmalarının arttığı sürece denk gelmektedir. Karayollarında yaralan köprülere ait beton elemanlar prefabrikasyon çalışmalarının yaygın şekilde kullanıldığı bir alandır. Aynı zamanda otoyol çalışmalarında kullanılan beton bariyerler Yaygın kullanım alanlarından birisidir.

Karayollarında gerçekleştirilen kapsamlı otoyol çalışmalarında ihtiyaç duyulan büyük parçalı beton yapılar prefabrikasyon teknolojisiyle üretilmektedir. Üretilen her bir parça uygulama alanlarına getirilerek burada montajı sağlanmaktadır. 

Bununla birlikte önüretimli betonarme bina uygulamaları sektörün aktif alanlarından birisidir. Bu uygulamalar çoğunlukla fabrika ve atölye gibi üretim alanlarının kurulması sürecinde devreye girmektedir. Bir bina projesinin yapım sürecinde betonarme yapı elemanları özel olarak hazırlanmış kalıplarda seri bir şekilde üretilmekte ve inşaat alanına taşınarak burada montajı gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla organize sanayilerde kurulan birçok tesis prefabrikasyon teknolojisinin onlara sağlamış olduğu bu avantajlardan faydalanmaktadır.

İL-SA BETON İNŞ. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.  dünyadaki prefabrike yapı elemanları teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip ederek vizyonu ve kendini yenileyen yapısı ile, TSE belgesi, İSO 9001 belgesi, OHSAS 18001 belgesi ve İLLER BANKASI  olur belgeleri ile kalite ve müşteri memnuniyeti ilkelerinden ödün vermeden sektörde ilerleyişini sürdürmektedir. İL-SA BETON İNŞ. SAN. ve TİC LTD. ŞTİ. ürün yelpazesini genişleterek prefabrik yapılar, öngerilmeli köprü kirişi, alt yapı elemanları (borular, menfezler, baca elemanları) çevre düzenleme elemanları (parke taşları, bordür taşları, karolar) üretimi yapmaktadır.

Detaylar için +90 432 226 55 11 numaralı hattımızdan konusunda uzman personeller ile iletişime geçip ihtiyacınıza uygun yapı hakkında bilgi alabilirsiniz.