Prefabrik Yapılar
Prefabrik Yapılar

Prefabrik yapılar gün geçtikçe daha fazla popülerlik kazanıyor. Adından da anlaşılacağı üzere prefabrik yapılar, fabrikada hazırlanmış olan ve sadece birleştirme işlemi kalan parçaların bir araya getirilerek oluşturulan yapılardır. Prefabrik yapılar, tek katlı olarak inşa edilebildiği gibi çok katlı olarak da inşa edilebilir. Bu binalar bir fabrikada inşa edilir ve geleneksel inşaat yöntemlerine göre çok daha kısa sürede yerinde monte edilebilir. Prefabrik binalar, maliyet tasarrufu, esneklik, sürdürülebilirlik ve hız dahil olmak üzere çeşitli avantajlar sunar. Prefabrik yapıların neden bu kadar popüler hale geldiğine bir göz atalım.

Prefabrik yapıların en önemli özelliği kullanıma hazır olarak teslimat yapılmasıdır. Prefabrik yapılar hazır olarak demonte üretilip yerinde montaj yapılmasından dolayı yapı büyüklüğüne göre çok kısa bir süre içerisinde kurulum yapılarak kullanıma hazır olarak teslimat yapılmaktadır.

Günümüzde prefabrik yapıların sadece fabrika alanları için değil ev yapımında kullanımı da giderek artmaktadır. Prefabrik evler; fabrikasyon olarak demonte halde üretilen ve istenilen her türlü alan ya da araziye kurulumu yapılabilen sistemlerdir. Prefabrik ev çözümleri, standart yapılara göre çok daha uygun maliyetli ve çok kısa sürede teslim edilebilen yapılardır. Prefabrik evlerin ortalama ömürleri 45-65 yıl arasında olup, her mevsimde kullanılabilmektedir. 

Prefabrik yapıların en önemli özelliği ekonomik olmasıdır. Malzemelerin fabrikasyon kaynaklı elde edilmesi yerinde üretime göre daha düşük maliyetli ve kolay işçilikle yapılabilir olması, bu tür yapıların avantajlı özelliklerindendir. Prefabrik yapılar normal binalarla kıyaslandığında, deprem vb. doğa olaylarına çok daha dayanıklı yapılardır. Prefabrik yapılar daha esnek bir gövde yapısına sahip olduklarından zeminde meydana gelebilen bir kayma neticesinde daha sağlam durabilme özellikleri bulunmaktadır.

Prefabrik yapıların pek çok kullanım alanı bulunmaktadır.

Prefabrik Fabrika

Prefabrik Hastane

Prefabrik Depo

Prefabrik Ev

Prefabrik Okul

Prefabrik Spor Salonu

Prefabrik Ofis

Prefabrik Şantiye

Prefabrik İnşaat Ofisi

Prefabrik Taksi Durağı

Prefabrik Yemekhane

Prefabrik Yatakhane

Prefabrik Büfe

Van Prefabrik

Tasarruf

Prefabrik yapılar fabrika ortamında yapıldığından, işletmeler geleneksel inşaat yöntemlerine bağlı işçilik maliyetlerinden tasarruf etmektedir. Ek olarak, şirketler, binanın bileşenleri şantiyeye önceden monte edilmiş olarak geldiğinden, kurulum için gereken sürenin azalması nedeniyle tasarruf sağlar. Bu, özel ekipman ve personel ihtiyacını azaltarak işletmeler için daha da fazla maliyet tasarrufu sağlar.

Esneklik

Prefabrik yapılar, işletmenizin veya projenizin özel ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir. Alan gereksinimlerinize bağlı olarak ahşap veya metal kaplama gibi çeşitli kaplamaların yanı sıra farklı kat planları arasından seçim yapabilirsiniz. Prefabrik binalarda, konu işlevsellik olduğunda tasarımdan ödün verme konusunda endişelenmenize gerek yok; ikisine de sahip olabilirsiniz!

Sürdürülebilirlik

Yeşil inşa etmek istiyorsanız, prefabrik binalar mükemmel bir seçimdir. Bu tür yapılar, kurulum ve işletme sırasında enerji tüketiminin azaltılmasına yardımcı olurken, geleneksel inşaat yöntemlerine göre daha az malzeme kullanır. Ek olarak, birçok prefabrikasyon üreticisi artık iç ve dış sıcaklıklar arasındaki ısı transferini azaltarak zaman içinde enerji maliyetlerini düşürmeye yardımcı olan yalıtımlı duvar sistemleri gibi yeşil bina seçenekleri sunmaktadır.

Hız

Daha önce bahsedildiği gibi, prefabrike binalar, tüm bileşenler şantiyeye önceden monte edilmiş olarak geldiğinden, geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı monte edilebilir. Bu, işletmeler için önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlar çünkü projelerini geleneksel inşaat yöntemlerine göre çok daha hızlı bir şekilde - genellikle aylar veya yıllar yerine haftalar içinde - hazırlar ve çalışır hale getirirler.

Prefabrik yapılar, işletmelere maliyet tasarrufundan artan sürdürülebilirlik seçeneklerine kadar sayısız fayda sağlar, ancak en büyük avantajlarından biri, geleneksel inşaat yöntemlerine kıyasla çok hızlı kurulabilmeleridir. İşletmeniz veya projeniz için bu tür bir yapıyı seçerek, yalnızca paradan tasarruf etmekle kalmayacak, aynı zamanda daha geleneksel yaklaşımlar kullanarak tamamlanmayı bekleyerek harcayacağınız değerli zamanı da kazanmış olacaksınız. Bu ve daha birçok nedenden dolayı, herhangi bir yeni inşaat girişimi planlanırken prefabrik yapılar kesinlikle dikkate alınmalıdır.

İL-SA Prefabrik  Yapı Elemanları : Doğu Anadolu Bölgesi

İL-SA Prefabrik  Yapı Elemanları Doğu Anadolu Bölgesi hazır yapı sektörünün lideri olup, entegre tesislerinde üstün teknolojiye sahip prefabrik yapılar üretmektedir. Doğu Anadolu Bölgesi illerinde: Elazığ, Erzincan, Erzurum, Malatya, Tunceli, Kars, Iğdır, Ardahan, Van, Bingöl, Hakkari, Bitlis, Ağrı ve Muş pek çok başarılı proje imza atan İL-SA Prefabrik  Yapı Elemanları Van Merkezde yarım asırlık tecrübesi ve üretim teknolojisiyle size özel çözümler sunuyor.

İL-SA BETON dünyadaki prefabrike yapı elemanları teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip ederek vizyonu ve kendini yenileyen yapısı ile, TSE belgesi, İSO 9001 belgesi, OHSAS 18001 belgesi ve İLLER BANKASI  olur belgeleri ile kalite ve müşteri memnuniyeti ilkelerinden ödün vermeden sektörde ilerleyişini sürdürmektedir. İL-SA BETON ürün yelpazesini genişleterek prefabrik yapılar, öngerilmeli köprü kirişi, alt yapı elemanları (borular, menfezler, baca elemanları) çevre düzenleme elemanları (parke taşları, bordür taşları, karolar) üretimi yapmaktadır.

Detaylar için +90 432 226 55 11 numaralı hattımızdan konusunda uzman personeller ile iletişime geçip ihtiyacınıza uygun yapı hakkında bilgi alabilirsiniz.