Prefabrik Yapılar Nedir?
Prefabrik Yapılar Nedir?

Prefabrik Yapılar Nedir?

Köken olarak Türkçe olmayan prefabrik kelimesi, İngilizce’ de “parçaları önceden inşa edilen” anlamını taşıyan “prefabricate” ifadesinden dolayı dilimize yerleşmiştir. Kelime anlamını tamamen karşılayan bu kavrama göre prefabrik yapıların parçaları, gerçekten de inşa sürecinden önce fabrika ortamında üretilmektedir. Prefabrik yapı en basit haliyle; parçaları önceden hazırlanıp birleştirilen yapılara denilmektedir. 

Son yıllarda talebin gittikçe arttığı ve inşaat sektöründe önemli bir yeri olan prefabrik yapılar uzun ömürlü yapılardır. Okul, ev, hastane, depo, spor salonları gibi hemen her şey, prefabrik yapı şeklinde yapılabilmektedir. Prefabrik yapılar her türlü iklim koşullarında kullanılabilen, sağlam, estetik ve uzun ömürlü yapılardır.

Prefabrik yapıların en önemli özelliği ekonomik olmasıdır. Malzemelerin fabrikasyon kaynaklı elde edilmesi, yerinde üretime göre daha düşük maliyetli ve nitelikli işçilikle yapılabilir olması, bu tür yapıların avantajlı özelliklerindendir. 

Prefabrik yapılar normal binalarla kıyaslandığında, deprem vb. doğa olaylarına çok daha dayanıklı yapılardır. Prefabrik yapılar daha esnek bir gövde yapısına sahip olduklarından zeminde meydana gelebilen bir kayma neticesinde daha sağlam durabilme özellikleri bulunmaktadır.

Prefabrik yapılar her isteğe, her koşula uyum sağlayabilecek nitelik ve özelliklere sahiptirler. Prefabrik yapıların en büyük özelliği, çevre dostu yapılar olmasıdır. İnşası sırasında kesinlikle doğaya ya da çevre bölgelere herhangi bir rahatsızlık ortaya çıkarmamaktadır.

Prefabrik yapılarda da tıpkı diğer inşaatlarda olduğu gibi, imara açık alanlar için ilgili kuruluşlardan ruhsat alınmalıdır.

Günümüzde fabrikalar, şantiye binaları, hastaneler, ofisler, soyunma alanları, spor salonu, okullar ve depo gibi yapılar prefabrik olarak üretilmektedir.

İL-SA BETON İNŞ. SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ.  dünyadaki prefabrike yapı elemanları teknolojisindeki gelişmeleri yakından takip ederek vizyonu ve kendini yenileyen yapısı ile, TSE belgesi, İSO 9001 belgesi, OHSAS 18001 belgesi ve İLLER BANKASI  olur belgeleri ile kalite ve müşteri memnuniyeti ilkelerinden ödün vermeden sektörde ilerleyişini sürdürmektedir. İL-SA BETON İNŞ. SAN. ve TİC LTD. ŞTİ. ürün yelpazesini genişleterek prefabrik yapılar, öngerilmeli köprü kirişi, alt yapı elemanları (borular, menfezler, baca elemanları) çevre düzenleme elemanları (parke taşları, bordür taşları, karolar) üretimi yapmaktadır.

Detaylar için +90 432 226 55 11 numaralı hattımızdan konusunda uzman personeller ile iletişime geçip ihtiyacınıza uygun yapı hakkında bilgi alabilirsiniz.